Podno grijanje je ekonomično, štedljivo i zdravo grijanje. Ekonomično i štedljivo je jer podno grijanje treba 35* pogonske temperature u odnosu na radijatore koji trebaju barem 60*.

Radijatorsko grijanje funkcionira na principu konvekcije topline i kružnog strujanja zraka dok podno grijanje ima ravnomjernu raspodijelu temperature po prostoriji. Kod radijatorskog grijanja najtopliji dio je pri vrhu prostorije dok je podno grijanje najtoplije je na podu. Maksimalna temperatura poda ne smije prelaziti 24*C. Ako je toplina poda 24*C, oko glave je 20 stupnjeva, a na vrhu 18*C. Kod radijatora je obrnuto, pri vrhu je 24*C, a na podu 18*C.

Za dobro funkcioniranje podnog grijanja potrebno je napraviti proračune po prostorijama te odabrati najbolji način postavljanja te komponente sustava. Mi Vam nudimo cijelu uslugu, od projektiranja do stručnog izvođenja radova te kasnijeg servisiranja opreme.

Osnovni elementi podnog grijanja:

– troputni mješajući ventil koji spušta temperaturu na željenu temp od 35*

– podžbukni ormarić u koji se postavlja razdjelnik

– razdjelnik na koji se spajaju cijevi te holenderi

– cijevi koji se razvlače po prostoriji na stiropor

Načini postavljanja:

Ima više mogućnosti postavljanja podnog grijanja, a mi preferiramo sustav na koji se cijevi postavljaju direktno na stiropor i najlon (tackeri). Ovaj sustav je bolji jer se toplina ravnomjerno raspodjeluje po površini, nema dodatnih izolatora kao na stiropornim pločama sa krugovima.