Project Description

Odabir sustava grijanja

U Paljuvu smo krenuli sa postavljanjem instalacija grijanja. Objekat je novogradnja veličine oko 200m2.

Kao izvor grijanja odabrana je dizalica topline zrak – voda uz dogrijavanje sa solarnim sustavom. Zbog niskotemperaturnog izvora grijanja postaviti će se podno grijanje jer za podno dovoljna pogonska temperatura od 35*C.

Ima više mogućnosti postavljanja podnog grijanja,a mi preferiramo sustav na koji se cijevi postavljaju direktno na stiropor i najlon (tackeri). Ovaj sustav je bolji jer se toplina ravnomjerno raspodjeluje po površini, nema dodatnih izolatora kao na stiropornim pločama sa krugovima. Takav smo sustav odabrali i za ovaj objekt.

Postavljanje podnog grijanja

Prvo smo postavili stiropor, debljine 3cm, i najlon na pripremljenu podlogu. Ugradili smo razvodne ormare, na svaki kat po jedan, te smo spojili glavne cijevi od kotlovnice do ormara. Nakon toga napravili smo raspored krugova po prostorijama te postavili cijevi na stiropor.

Postavljena su dva razvodna ormara, ima ukupno 20 krugova te je potrošeno oko 2000 metara cijevi za podno grijanje.

Druga faza radova

Kada se postavi glazura i pločice kreće druga i završna faza radova. Postaviti će se dizalica topline, instalirati kombi spremnik u kotlovnici te ugraditi solarni termo sustav sa vakuumskim cijevima.

Ako Vas zanima ovakav sustav grijanja slobodno nas kontaktirajte sa povjerenjem. Možete na e-mail info@sf-klime.hr ili na mobitel 098730650